Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Σας άρεσε;Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Και του χρόνου!

Υλικά

  • 1 κεσέ βούτυρο
  • 1 κεσέ γιαούρτι
  • 6 μέτρια αυγά
  • 3 κεσέδες αλεύρι
  • 2 κεσέδες ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι baking pudder
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
  • ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη σόδα λιωμένη στο χυμό λεμονιού, το baking, τις βανίλιες και το ξύσμα. Βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Αν μπορείτε να το κοσκινίσετε ακόμα καλύτερα.

Τη ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα σε φόρμα 26-28cm. Τη ξεφορμάρουμε και αφού κρυώσει τη πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Μη ξεχάσετε το φλουρί!

Χρόνος ψησίματος

περίπου 1 ώρα

 

Σας άρεσε;Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Γράψτε σχόλιο

Το email σας δεν θα φανεί στο σχόλιο. Υποχρεωτικά πεδία με *