Mανιταρομακαρονάδα

Σας άρεσε;Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Συνταγή της αγαπημένης μας Έφης…

Υλικά

  • 1/2 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 200γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/3 φλιτζ. άσπρο κρασί
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι
  • παρμεζάνα

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, την κρέμα γάλακτος, το ζωμό και το μπαλσάμικο. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι η κρέμα γάλακτος να πήξει όσο θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Χρόνος εκτέλεσης

περίπου 30 λεπτά

Μερίδες

2

Καλή επιτυχία!

Σας άρεσε;Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Γράψτε σχόλιο

Το email σας δεν θα φανεί στο σχόλιο. Υποχρεωτικά πεδία με *