lazania

Λαζάνια με σπανάκι & μπέικον

Σας άρεσε;Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Συνταγή της Αθηνάς με επιρροές από διάφορα site…

Υλικά

  • 1 κουτί λαζάνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πράσα
  • 6-7 φέτες μπέικον
  • 700gr σπανάκι (καθαρισμένο)
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 2 αυγά
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 125gr mozarella τριμμένη
  • 125gr γραβιέρα τριμμένη
  • 4 κούπες αραιή μπεσαμέλ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα πράσα. Τα βάζουμε σε τηγάνι για να τα τσιγαρίσουμε. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μπέικον. Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε σιγά σιγά το σπανάκι ανακατεύοντας να τσιγαριστεί και αυτό. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση (να μαραθεί) και ρίχνουμε την ντομάτα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε μισό ποτήρι του κρασιού νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί το ζουμί του. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε τα αυγά και τα τυριά και ανακατεύουμε.
Θα χρειαστούμε 4 κούπες αραιή μπεσαμέλ. Μια κουτάλα της σούπας μέσα στο μείγμα και την υπόλοιπη στο τέλος από πάνω.

Στήσιμο

Στρώνουμε μια σειρά λαζάνια σε μεγάλο πυρέξ και τρεις κουταλιές του μείγματος από πάνω. Κάνουμε το ίδιο συνολικά τρεις φορές και στο τέλος στρώνουμε μια ακόμα σειρά λαζάνια και την μπεσαμέλ. Τέλος τρίβουμε λίγο τυρί από πάνω.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 2000C, αέρα και κάτω αντίσταση, για 50 με 60 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Σας άρεσε;Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Γράψτε σχόλιο

Το email σας δεν θα φανεί στο σχόλιο. Υποχρεωτικά πεδία με *