spanakopita1

Σπανακόπιτα η κλασική

Σας άρεσε;Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Συνταγή της μαμάς χιλιο-δοκιμασμένη…

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500gr καθαρισμένο σπανάκι
  • 200gr φέτα
  • 1 πράσο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 2 αυγά
  • άνιθο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το πράσο και τα τσιγαρίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, ρίχνουμε το σπανάκι αφού πρότα το στραγγίξουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, άνιθο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μείνει λίγο ζουμί, χωρίς να ξεραθεί εντελώς. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και μετά ρίχνουμε δυο χτυπημένα αυγά και τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στήσιμο

Λαδώνουμε ένα μέτριο σε μέγεθος πυρέξ και στρώνουμε 7 φύλλα κρούστας κάτω λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Βάζουμε το μείγμα και από πάνω άλλα 7 φύλλα επίσης λαδώνοντας κάθε φύλλο. Κόβουμε στα κομμάτια που θέλουμε και τη ραντίζουμε με λίγο νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 1800C για περίπου μια ώρα.

Καλή επιτυχία!

Σας άρεσε;Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Γράψτε σχόλιο

Το email σας δεν θα φανεί στο σχόλιο. Υποχρεωτικά πεδία με *