Καρυδάτα

Καρυδάτα

Σας άρεσε;Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Καρυδάτα γεμιστά με σαντιγί. Θρυλική συνταγή της μαμάς…

Υλικά

  • 100 gr κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κούπες ψιλοκομμένα καρύδια (τα μετράμε πριν τα ψιλοκόψουμε!)
  • 4 ασπράδια
  • 1 κούπα ζάχαρη

    και για τη σαντιγί…

  • 200gr γάλα (1 κούπα)
  • 1 φακελάκι σκόνη σαντιγί

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη την κουβερτούρα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και το κακάο. Χτυπάμε τα ασπράδια να πήξουν και μετά προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη ώσπου να γίνει μαρέγκα που να στέκεται. Με μια μαρίζ προσθέτουμε στην μαρέγκα την κουβερτούρα, τα καρύδια και το κακάο που είχαμε πριν ενώσει, και ανακατεύουμε απαλά ώστε να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, φτιάχνουμε με το μείγμα μας στρογγυλά  “μπισκοτάκια” και ψήνουμε στον αέρα, στους 175oC για 15 λεπτά. Προσοχή να κρατάτε αποστάσεις μεταξύ των καρυδάτων γιατί απλώνουν λίγο. Μέχρι να ψηθούν φτιάχνουμε την σαντιγί απλά χτυπώντας με μίξερ χειρός τα υλικά για 5 λεπτά. Αφού βγουν από τον φούρνο τα καρυδάτα και κρυώσουν, τα γεμίζουμε ανά ζεύγη με την σαντιγί και τέλος τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Χρόνος εκτέλεσης

περίπου 1 ώρα

Μερίδες

περίπου 17 καρυδάτα

Καλή σας επιτυχία!

Σας άρεσε;Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Ένα σχόλιο για “Καρυδάτα

  1. Efi

    Σημαντική λεπτομέρεια: αφήστε τα στο ψυγείο λίγες ώρες ώστε τα μπισκότα να πάρουν υγρασία από τη σαντιγύ. Γίνονται σαν αφρός!!

Γράψτε σχόλιο

Το email σας δεν θα φανεί στο σχόλιο. Υποχρεωτικά πεδία με *